Återhämtning är nyckeln till ett hållbart arbetsliv

5664

Det pratas ofta om ett hållbart arbetsliv men vägarna är väldigt många och krokiga. Promasmetoden har hjälpt tusentals företag och organisationer att få ner antalet sjukskrivningar, skapa en harmonisk och hälsosam arbetsplats samt hitta balans i livet. Balans som inte bara får dig att må bra och ha mer energi på jobbet, utan även utanför.

Promas har utvecklat en unik metod som hjälper arbetsplatser med rutiner för återhämtning. Promas Recovery Edition – är ett revolutionerande verktyg för optimal återhämtning på jobbet som kombinerar massage och mental träning.

Häng med – så här går det till!

1. Vi levererar och utbildar

Vi levererar vår återhämtningsfåtölj med integrerad mental träning och massage med fokus på oxytocin till er arbetsplats. Vi går vi också igenom hur den fungerar och ger mer information om Promasmetoden®.

2. Ni testar Promasmetoden

I Promasmetoden® har återhämtningsfåtöljen en central roll. Ni har nu möjlighet att se hur återhämtningen påverkar både er arbetsplats och enskilda individer.

3. Vi utvärderar tillsammans

Tredje veckan utvärderar vi tillsammans. Ni får bland annat en digital enkät att fylla i kring upplevda effekter vilket ger er värdefull information. Dessutom tittar vi på nyttjandegraden, det vill säga hur mycket den faktiskt använts på er arbetsplats.

5 tips för ett hållbart arbetsliv

 • 01

  Utbilda en hälsoinspiratör

  Allt blir lättare om man har en utsedd person för uppdraget. En hälsoinspiratör på jobbet kan ha som uppdrag att ta initiativ till hälsofrämjande aktiviteter och hjälpa medarbetarna att ta ansvar för sin egen hälsa. Det kan vara allt från att organisera lunchpromenader eller träningspass till att föreslå nya hälsoaktiviteter på arbetsplatsen och hålla i utbildningar. Helt enkelt att främja ett hälsosamt arbetsklimat!

 • 02

  Massage och återhämtning

  Massage är ett utmärkt sätt att ta en paus från arbetet och återhämta sig, som hjälper till att minska stress och återställa balansen, vilket i sin tur kan förbättra arbetsprestationen. På arbetsplatser med en återhämtningsfåtölj är det enkelt för anställda att ladda sina batterier, ta en avslappnande paus och få ett välbehövligt tillskott av oxytocin, kroppens eget må-bra-hormon.

 • 03

  Fysiska träning

  Det är ingen hemlighet att fysisk träning hjälper till att förbättra hälsan på arbetsplatsen. En daglig träningsrutin kan förbättra prestationen och öka välbefinnandet, och det behöver inte alltid handla om att lyfta vikter på gymmet eller springa milen. Håll det enkelt! Det finns många olika träningsformer som är lätta att genomföra under arbetsdagen.

  • Passa på att ta raska promenader tillsammans med kollegorna på lunchen
  • Använd en balansplatta när du står vid ditt skrivbord
  • En yoga- eller stretching-paus på jobbet gör under för både kropp och sinne, och det finns många som tar 5-10 minuter. Gör det till en daglig rutin!
  • Utforma hälsoutmaningar på jobbet, som stegtävlingar eller liknande
 • 04

  Mental träning

  Precis som kroppen behöver även hjärnan sin dagliga motion. Mental träning är ett annat bra sätt att öka koncentrationen och produktiviteten, genom att fokusera på positiva tankar och lösningar.

  I Promas återhämtningsfåtölj finns program för mental träning, framtagna av experter, som på bara 15 minuter bland annat ökar medarbetarnas förmåga att hantera stress, förbättrar deras kognitiva förmåga och stärker självkänslan.

 • 05

  Aktiv vila

  Det är viktigt att då och då ta ett avbrott från arbetet och ladda dig själv med extra energi. På så sätt orkar du hela arbetsdagen bättre och får energi över efter jobbet – till t ex träning eller annat som får dig att må bra. Den mest effektiva sättet är en s k aktiv vila. Det uppnås när du i ett avslappnad tillstånd fokuserar på en enda sak, så som du gör i Promas återhämtningsfåtölj. Får du till det ett par gånger i veckan, bygger du upp en motståndskraft som räcker över tid.