Kompetens

3347

Kunskap – viktig nyckel för lyckad hälsosatsning på jobbet

Kompetens är en viktig del i Promasmetoden. Vår långa erfarenhet av att hjälpa arbetsplatser med optimal återhämtning har lärt oss att inte enbart satsa på utveckling av vår Promasfotölj. Att vi dessutom utbildar våra kunder i stresshantering och återhämtning har visat sig vara en stor tillgång när det kommer till att skapa ett högt och kontinuerligt användande av återhämtningsfåtöljerna. För precis som med all annan träning behöver man då och då bli påmind om återhämtning och vad det kan innebära för ens välmående och förmåga att hantera stress.

Sedan starten 2003 har vi omgett oss av världsledande professorer och framstående forskare inom återhämtning, mental träning och stresshantering. Vårt forskarråd hjälper oss med värdefull kunskap inom hälsa och välmående, som vi paketerar vidare i olika sammanhang åt våra kunder. Samarbetet inkluderar en digital inspirationsföreläsning och utbildning av hälsoinspiratörer på arbetsplatser. Vi erbjuder också en webbaserad utbildning i mental träning och bjuder regelbundet in till olika webbinarier på tema hälsa och välmående.

 • 01

  Digital inspirationsföreläsning

  Med Promasmetoden® lär du dig att hantera stress och ta ditt välbefinnande till nästa nivå. Som  kund får ta del av vår digital inspirationsföreläsning som är på 25 minuter och är uppdelad i tre avsnitt. Den ger dig som kund en givande inblick i stresshantering med hjälp av mental träning och återhämtning.

  Föreläsningen finns tillgänglig så länge ni är en del av Promasmetoden® och kan användas som en diskussionsöppnare i ert löpande hälsoarbete. Låt inspirationsföreläsningen vara en del av ert nästa personalmöte, eller varför inte som grund i introduktionen för nyanställda? Kontinuerlig återhämtning ger en friskare arbetsplats. 

 • 02

  Mental träning med kvalitet

  Det finns en riktigt bra anledning till att alla elitidrottare använder sig av mental träning – resultat! Det är precis vad du får med denna utbildning. Promas utbildning i mental träning är webbaserad och framtagen i samarbete mellan Promas och Unestål Education. Utbildningen löper över fem veckor med strukturerad träning om cirka 15 minuter per dag.

  ”Mental träning har du gjort sen du föddes. Med en mer guidad träning lär du dig skapa kvalitet på dina tankar. Det gör hela skillnaden.” /Lars-Eric Uneståhl

 • 03

  Hälsoinspiratörer på jobbet

  Hälsa är lönsamt. Att ha en medarbetare på arbetsplatsen som är utbildad hälsoinspiratör blir en strategisk resurs för att främja hälsa på arbetsplatsen. Hälsoinspiratören blir samtidigt en ambassadör för att återhämtningsfåtöljen, så att ett högt och regelbundet användande bibehålls.

  Utbildningen till hälsoinspiratör är ett roligt sätt att utvecklas inom hälsa, ledarskap och vägledning. Utbildningen sker under två heldagar via en digital plattform.

 • 04

  Webbinarier

  En uppskattad aktivitet hos våra kunder är våra våra webbinarier inom hälsa och välmående, där vi varvar intressanta ämnen som får dig att växa som person. Det finns alltid något nytt att lära och friska upp minnet kring.

  Den personliga utvecklingen är en viktig faktor för en god hälsa. Tillsammans med medlemmar ur Promas forskarråd och Unestål Education vill vi därför utöka kunskaperna.