Utbildningar

544

Ger dig konkreta nycklar för att uppnå en friskare arbetsplats med hjälp av Promasmetoden®

Sedan starten 2003 har vi omgett oss av världsledande professorer och framstående forskare inom återhämtning, mental träning och stresshantering. Med hjälp av deras kunskap har vi utformat utbildningarna – mental träning och hälsoinspiratör.

Optimal återhämtning på jobbet

Varför tror du att så många elitidrottare använder sig av mental träning? Svaret är enkelt: de vill se snabba och långsiktiga resultat. Vår kurs i mental träning är framtagen i samarbete mellan Unestål Education. Syftet är att ge dig tillgång till vetenskapligt beprövade metoder inom mental träning och konkret vägledning i hur du ska använda dem. Kursen omfattar fem veckors utbildning där du både tränar mental träning och gör övningar.

Du får bland annat lära dig om:

 • Återhämtning i vardagen: Hur kan du sänka din spänningsnivå i kroppen och få mer energi över?
 • Mental återhämtning: Hur kan du ge din hjärna bästa möjliga paus och därmed motståndskraft mot stress i framtiden?
 • Stärk din självkänsla: På vilket sätt kan din självkänsla påverka ditt jobb? Och vilket betydelse får det om du förbättrar den?
 • En framtid i balans: Vilka mål behöver du sätta och jobba mot för att ha ett normalläge som är i balans mellan stress och återhämtning?

Vill du veta mer? Klicka här.

Hälsoinspiratörsutbildning

Vår uppskattade hälsoinspiratörsutbildning ingår när du tecknar ett avtal med oss, men du kan självklart gå den utan att redan vara kund hos oss. Att vara hälsoinspiratör handlar om att peppa och sprida kunskap om hälsa och välmående på din arbetsplats. Tillsammans med din chef gör du som hälsoinspiratör upp en aktivitetsplan på årsbasis, planerar och genomför hälsofrämjande aktiviteter och hjälper till med uppföljning och utvärdering. Att gå vår hälsoinspiratörsutbildning är ett roligt sätt att utvecklas inom ledarskap, hälsa och coaching!

Här kan du läsa mer om utbildningen.

Workshops

Förutom våra längre utbildningar har vi även kortare workshops – fullmatade med kunskap och inspiration. Samtliga workshops är fyra timmar långa och kan hållas antingen digitalt eller på plats hos er.

Hälsofrämjande ledarskap

Hur kan du som ledare bidra till en hälsofrämjande kultur där du och dina medarbetare kan utvecklas, må bra och samtidigt prestera på topp? I det salutogena ledarskapet fokuserar du på dina, medarbetarens och gruppens resurser. God hälsa är en resurs som ger energi och bidrar till en välmående kultur. Under workshopen får du också lära dig om Pygmalion-effekten – teorin om att tankens kraft kan stimulera och utveckla både dig och dina medarbetare.

Vi pratar även om:

 • Ledarens roll i skapandet av ett sammansvetsat team
 • Hur du kan leda utifrån synsätt, förhållningssätt och arbetssätt
 • Vetenskapliga teorier om grupputveckling

Att leda ditt team i ett digitaliserat samhälle

Upplever du som chef att ditt team inte presterar på topp? Kanske tryter motivationen efter månader av hemarbete? Utmaningarna som chef är många i det nya digitaliserade samhället – inte minst under en pandemi. Vi saknar ofta struktur och tydlighet i kommunikationen, och har svårt att motivera våra medarbetare när vi inte kan ses som vanligt. I den här workshopen får du tips på hur du arbetar på ett strukturerat sätt för att hålla ihop ditt team och nå riktigt bra resultat.

Vi bland annat igenom hur du:

 • Sätter meningsfulla och motiverande mål
 • Hittar värdet och motivationen i det dagliga arbetet
 • Peppar din personal med rätt kommunikationsstil, och med en bra konstruktiv feedback

Ständig utveckling genom feedback

Är du världsbäst på att klanka ner på dig själv och andra? Eller har du börjat tröttna på kritik och klagomål? Att lära sig att både ta emot och ge konstruktiv feedback är något du har nytta av hela livet – även utanför arbetsplatsen. Genom Uneståls berömda feedback-modell får du lära dig hur du tar hänsyn till olika kommunikationsstilar och erfarenheter så att feedbacken landar på ett konstruktivt sätt och inte känns eller upplevs som klagomål.

Du får exempelvis lära dig hur du:

• Hanterar din interna och externa kommunikation för bästa resultat
• Levererar feedback på ett elegant sätt som en gåva till mottagaren
• Lyssnar efter olika kommunikationsstilar
• Använder isbergsmodellen

Intresseanmälan för utbildning

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.