Hälsoinspiratör – Utbildning

245

Riktig förändring börjar inifrån

Hälsoinspiratören är en strategisk hälsoresurs på arbetsplatsen, och främjar er långsiktiga satsning på hälsa och välmående. När ni väljer Promasmetoden får en av era medarbetare gå en två dagars utbildning till hälsoinspiratör, för att öka sina kunskaper och praktiska färdigheter.

Vad gör en hälsoinspiratör?

En hälsoinspiratör på jobbet ska peppa och sprida kunskap på arbetsplatsen, så att er satsning på hälsa och välmående blir långsiktig. Tillsammans med chefen ska hälsoinspiratören göra en aktivitetsplan på årsbasis, planera och genomföra hälsofrämjande aktiviteter och hjälpa till med uppföljning och utvärdering.

Det här är en stimulerande roll som utvecklar dig inom ledarskap och coaching.

 

 Hälsoinspiratörsutbildning – upplägg

Utbildningen är uppdelad i fem block över två heldagar, och avslutas med ett kursintyg. Du får uppgifter att reflektera över innan, mellan och efter träffarna.

 

Dag 1


 1. Block 1. Promasmetoden®

  Nu har det blivit dags att öka din kunskap om återhämtning, stresshantering och mental träning! Hur används Promas återhämtningsfåtölj på din arbetsplats och hur kan metoden ge största möjliga vinst, på individ, grupp och organisationsnivå?

  Block 2. Det inre ledarskapet

  I det andra blocket fokuserar vi på att bli trygg i rollen som hälsoinspiratör. Du får reflektera över din egen hälsokompetens och din intention med uppdraget.

  Block 3. Coachande förhållningssätt

  Alla människor har olika syn på hälsa. Hur kan du nå och inspirera så många som möjligt av dina kollegor till att vilja delta på hälsofrämjande aktiviteter? Vilket upplägg behöver just din arbetsplats?

 

Dag 2


 1. Block 4. Praktiskt arbete

  Fördjupa dina kunskaper i vad som bidrar till god hälsa – oavsett om det handlar om fysiska, psykiska eller sociala faktorer.

  Block 5. Det inre ledarskapet

  Vilka hälsofrämjande aktiviteter kan genomföras för att öka välmåendet? Vad är viktigt i en aktivitetsplan och hur mäter vi och gör utvärdering av hälsoaktiviteter?

Utvecklas i vårt nätverk

När kursen är avslutad blir du inbjuden till vår slutna Facebookgrupp för hälsoinspiratörer. Här kan du få tips, inspiration och dela med dig av egna erfarenheter. Dessutom anordnar vi spännande nätverksträffar en gång i halvåret, där du får mingla med dina hälsoinspiratörskollegor och fördjupa dina kunskaper ytterligare.

Intresseanmälan för utbildning

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.