Återhämtning

3357

Må bättre och ha energi som räcker längre!

Återhämtning på arbetsplatsen har aldrig varit viktigare – med hjälp av Promasmetoden får du ett effektivt verktyg att styra dina tankar och återhämta dig.

 

Vi lever i en tid ständigt uppkopplade i ett informationsbrus som matar oss med världens alla oroligheter. Det har i spåren av senaste årens pandemi bidragit till att många mår allt sämre. Den stressrelaterade ohälsan är ett växande problem, så även på den svenska arbetsmarknaden.

Våra hjärnor förbrukar mer energi än vad de laddas upp med och det skapar en obalans. Vi kan hantera en överbelastad hjärna under kortare perioder, men pågår det under en längre tid blir följderna förödande. 

När en medarbetare mår sämre, sker det direkt ett produktionsbortfall. Det innebär att individen är på jobbet, men presterar sämre. Går det sedan över till sjukskrivning blir det mer konkret och leder till ”synliga” kostnader. Det drabbar både individen och arbetsplatsen. Därför lönar det sig att satsa på smarta lösningar inom hälsa.

Tillsammans med forskarna Lars-Eric Uneståhl och Kerstin Uvnäs Moberg har vi skapat marknadens mest effektiva verktyg för återhämtning – återhämtningsfåtöljen Promas Recovery Edition. Användaren guidas till att få kontroll på sina tankar och samtidigt återhämta sig. Varje behandling tar endast 15 minuter, motsvarande en så kallad powernap, vilket är den optimala tiden du behöver för att ladda om. 

Kombinationen av mental träning och den avslappnande massagen ger en aktiv vila. Det är då man bränner minst energi och laddar upp sin hjärna för att klara av arbetsveckan. Med en regelbundenhet i återhämtningen har du mer energi över även efter arbetet, till träning och andra aktiviteter som får dig att må bra. Det blir en positiv cirkel för ett långvarigt välmående med hjälp av återhämtning och kontroll på dina tankar.

Inspireras och ta del av tips och idéer

Bland våra artiklar kan du hitta inspiration till återhämtning, stresshantering, bättre sömn, arbetsbelastning och mycket mer. Vi har samlat tips, idéer, forskningsrön och samlat allt på en sida för att hjälpa dig och dina kollegor till ett mer hållbart och välbalanserat arbetsliv.