Kundcase – Alviksskolan

504

”Vi satsar på personalens hälsa!”

Alviksskolan är en av Stockholms största grundskolor med över 1000 elever och 190 anställda. Tillsammans med Promas ville rektor Henrik Nöbbelin förbättra arbetsmiljön och skapa en mer hälsosam arbetsplats.

{”cameraType”:”Wide”,”macroEnabled”:false,”qualityMode”:2,”deviceTilt”:-0.034771279492650464,”customExposureMode”:0,”extendedExposure”:false,”whiteBalanceProgram”:0,”cameraPosition”:1,”focusMode”:0}

– Att jobba inom skolan är ett svårt och krävande uppdrag. För oss är det viktigt att skapa förutsättningar att trivas, ha kul på jobbet och utvecklas tillsammans. Som en del i detta arbete ville vi att Promas skulle bidra med utbildning för att hantera eventuell stress samt verktyg för återhämtning som ger oss energi att klara vårt uppdrag.

 

Vilket resultat har ni sett hittills?
Kombinationen av återhämtningsverktyget, hälsoinspiratörer och utbildningarna har varit viktiga för personalen. Sjukfrånvaron har minskat från drygt 5,5 procent till 4,5 procent under det senaste halvåret, och jag är säker på att samarbetet med Promas är en viktig pusselbit. Det har varit väldigt värdefullt att ha ett konkret verktyg för återhämtning, tillsammans med utbildningar och föreläsningar. Hälsoinspiratörerna har bidragit till både diskussioner och nya, spännande projekt där vi redan nu ser goda effekter.

Hur ser planen för framtiden ut?
Vi kommer skapa mer utrymme för våra hälsoinspiratörer och fortsätta främja den viktiga återhämtningen. Vi vill stötta medarbetarnas initiativ och förslag kring hur vi ytterligare kan utvecklas mot en mer hållbar arbetsplats.