Kundcase – Mariehälls förskolor

511

”Promasmetoden har ökat vårt välbefinnande och minskat våra stressnivåer.”

Mariehälls förskolor har lyckats med sin personalhälsa. Med låga sjuktal och flertalet hälsoinsatser är de en förebild för många andra förskolor. Men vilken roll har Promasmetoden spelat i deras framgång?

– Vi har samarbetat med Promas under fler år. Syftet är att erbjuda återhämtning, mental träning och stresshantering för personalen, och på så vis skapa ett klimat där de orkar med sin arbetssituation och har energi kvar efter jobbet, säger rektor Ann-Sofie Ulin och biträdande rektorerna Fatima Jawad och Susanna Gereben.

Vad har ni fått för resultat?
Vi har väldigt låga sjukskrivningstal och vi är ganska övertygade om att en av orsakerna är samarbetet med Promas. Återhämtningsfåtöljen är mycket uppskattad av personalen och föreläsningarna har varit värdefulla för att ge personalen det lilla extra.

Hur använder personalen fåtöljerna?
Vi har fyra återhämtningsfåtöljer fördelade på tre förskolor, som fortfarande används tre till fem gånger per dag. Personalen upplever ett ökat välbefinnande, minskade stressnivåer och känner sig utvilade efter en stund i återhämtningsfåtöljen.