Unik återhämtningsfåtölj i skandinavisk design, utvecklad av Promas. Förutom flera nya mentala träningsprogram innehåller Återhämtningsfåtöljen en rad andra nyheter – ökad komfort, mer variationsrik massage och en lättanvänd pekskärm.

”Två tryck på displayen är allt du behöver göra för att minska din stress och öka ditt välbefinnande”.

Med hjälp av två enkla tryck på displayen anpassar sig fåtöljen efter din kropp och hittar massagen som passar dina behov. Fåtöljens zero gravity-funktion ger dessutom en känsla av viktlöshet för att du ska nå en maximal avslappning.

Återhämtningen är grunden i konceptet. Efter några veckors användning har du sänkt din grundspänning. Då är du redo att börja med de övriga mentala träningsprogrammen, om du vill.

Image
Med hjälp av två enkla tryck på displayen anpassar sig fåtöljen efter din kropp och hittar massagen som passar dina behov. Fåtöljens zero gravity-funktion ger dessutom en känsla av viktlöshet för att du ska nå en maximal avslappning. Återhämtningen är grunden i konceptet. Efter några veckors användning har du sänkt din grundspänning. Då är du redo att börja med de övriga mentala träningsprogrammen, om du vill.
Image

Funktioner

  •  stärker och utvecklar vår unika inriktning – ”Ett koncept för återhämtning och mental träning på jobbet”.
  • ger ökad komfort med ett mer funktionellt armstöd och en s k zero gravity-funktion, som ger en känsla av viktlöshet.
  • har allt från taktil- eller beröringsmassage till mer kraftfull massage.
  • har en kommunikationsdisplay som du styr med en tydlig pekfunktion.
  • har inbyggda högtalare för dig som vill slippa hörlurar.
  • marknadens enda återhämtningsfåtölj som tagits fram för offentliga miljöer.
  • unik med sin skandinaviska design med rena linjer och smidig form.
  • utvecklad av Promas tillsammans med våra samarbetspartners.
  • har totalt 17 st mentala träningsprogram och 6 st musik- och naturljuds slingor.

Att tänka på

Vem ska använda fåtöljen? Tänk på att välja en fåtölj som är anpassad för användarna. Är det långa skandinaver, så är många asiatiska massagestolar för korta.

Privat eller offentligt användande? Många funktioner som hand- och fotmassage kan låta trevligt men kan bli ohygieniskt på ett företag med många användare. Det ska vara enkelt och tydligt handhavande om det ska användas av många på ett företag.

Vad är syftet med fåtöljen? Är det ett seriöst komplement till företagets hälsoarbete? Tänk på att det finns flera områden som en återhämtningsfåtölj kan ha betydande påverkan, medan en massagestol lätt blir en gimmick.

Promas återhämtningsfåtölj är anpassad för den skandinaviska marknaden och framtagen tillsammans med forskare och professionella massörer och designers. Återhämtningsfåtöljen är marknadens mest kostnadseffektiva metod för stresshantering och motverkar sjukskrivningar och utmattningssyndrom.

Återhämtningsfåtölj, massagestol eller massagefåtölj?

Massagestolar eller massagefåtöljer finns i olika modeller och varierande kvalitet. Det kan vara svårt att veta vilken typ av massagestol man ska välja eller vad som är viktigt att tänka på vid val av produkt. Vi kommer här att reda ut begreppen för att förstå skillnaden mellan en Återhämtningsfåtölj, Massagestol eller Massagefåtölj. Vi ska även ge dig svaren på vilka de viktigaste punkterna är – om du ska välja för privat eller offentligt användande.

Återhämtningsfåtölj: När vi pratar återhämtningsfåtölj, handlar det om ett helhetskoncept för mental och fysisk återhämtning. Det innebär att massagefåtöljen ger avslappningsmassage tillsammans med mentala träningsprogram. Kombinationen med avslappningsmassage tillsammans med mental avkoppling är det som ger bäst resultat för att motverka stress och utmattningssyndrom. Återhämtningsfåtöljer till företag marknadsförs och säljs enbart av Promas.

Massagestol: Nästan alla stolar som har någon typ av mekanisk rörelse, i form av vibrerande dynor eller rörliga kuddar och liknande, kallas massagestolar. De flesta är gjorda för den asiatiska marknaden och är först och främst anpassade till deras förutsättningar i kroppsstorlek och kvalitet. De marknadsförs och säljs oftast på lågprisföretag och allt-i-allo-butiker.

Massagefåtölj: Massagefåtöljer brukar vara rejälare och mer sofistikerade än de enkla massagestolarna. De har ofta många finesser och funktioner för att ge en exklusiv känsla av komfort och avslappning. De brukar kunna massera sittande, liggande, rygg, armar, ben och fötter beroende på typ och modell. Det är oftast mer nischade företag som marknadsför dem mot privatpersoner eller företag.