Massagestol eller återhämtningsfåtölj?

Återhämtning

Återhämtningsfåtöljen

Hälsofrämjande arbetsplatser

Massagestol eller återhämtningsfåtölj?

Arbetslivet kan vara stressigt och påfrestande för både kroppen och den mentala hälsan, och stressrelaterade sjukskrivningar är idag ett stort problem. Därför är det också allt viktigare att som arbetsgivare ge sina anställda möjligheten att återhämta sig och slappna av. Och det räcker faktiskt med en liten stund om dagen. Med en enkel massagestol får de anställda möjlighet att när som helst sätta sig ner för lite välbehövlig vila och muskelavslappnande massage – och det var just med en massagestol som vår resa på Promas började 2003.

Forskningen kring återhämtning och personlig utveckling har dock tagit stora kliv framåt, och det har vi tagit fasta på. Därför ersatte vi tidigt massagestolen med en återhämtningsfåtölj som kombinerar den avslappnande massagen med mental träning. Ett bra alternativ till verksamheter som vill erbjuda sina anställda mer än bara en skön vilostund. Promas återhämtningsfåtölj ger nämligen möjligheten att också höja kvaliteten på tankarna och ger de optimala förutsättningarna för en så kallad aktiv vila, när man gör av med minst energi.

En investering i hälsa

En massagestol till företaget är en uppskattad investering i medarbetarnas hälsa och välmående. Att däremot ta steget till att välja en återhämtningsfåtölj är att ta vara på den enorma styrka som finns med att kombinera mental träning med massage, som kan ge positiva effekter för både individen och arbetsplatsen i stort. Det gäller både på kort- och lång sikt.

Massage och beröring främjar utsöndring av oxytocin, ett hormon som får oss att känna lugn och minskad oro. I vår återhämtningsfåtölj är massagen utvecklad av Kerstin Uvnäs Moberg. Den har visst tempo, tryck och värme för att maximera utsöndringen av oxytocin. De 16 mentala träningsprogrammen, integrerade i återhämtningsfåtöljen, är framtagna i nära samarbete med Lars-Eric Uneståhl.

Förutom en skön stund på rasten kan återhämtningsfåtöljen därmed bidra till färre sjukskrivningar och bättre koncentration, ork och kreativitet på arbetsplatsen.  

Upptäck fördelarna med Promas Recovery Edition

Touchskärm

Den nya layouten gör det enkelt att navigera på skärmen. De mentala träningsprogrammen finns med manlig eller kvinnlig röst, på de skandinaviska språken eller på engelska.

Individanpassad massage

Massagen anpassas efter längden på personen för en optimal upplevelse. Kombinationen av massage och värme bidrar till avslappning och utsöndring av oxytocin i kroppen.

Välgörande värme

Värmen i fåtöljen hjälper till att aktivera lugn- och ro hormonet oxytocin i kroppen, vilket bidrar till fysisk avslappning och psykiskt välbefinnande.

Integrerad mental träning

De mentala träningsprogrammen når du enkelt via touchskärmen i fåtöljens armstöd. Sätt på hörlurarna och låt Promas återhämtningsfåtölj fylla på depåerna med ny energi.

Benmassage

Den mekaniska massagen ökar lymfsystemets och blodets cirkulation, som gör att kroppen känns piggare.

Gedigen konstruktion

Vikt: 85 kg. Mått: 175 cm x 78 cm.

Uppföljning och utvärdering

Med hjälp av det inbyggda räkneverket kan du enkelt se hur mycket återhämtningsfåtöljen används, och sedan utvärdera trender och tendenser i nyttjandet.

Skandinavisk design

En touch av klassisk skandinavisk design när det kommer till enkelhet, kvalitet och tidlöshet, gör att Promas återhämtningsfåtölj passar in i alla arbetsmiljöer.

Ta steget till en återhämtningsfåtölj 

Traditionella massagestolar i all ära, men idag ser allt fler behovet av större krafttag för att ta itu med arbetsmiljöproblem som trötta och utarbetade medarbetare, bristande koncentration och allmän stress på jobbet. Vår återhämtningsfåtölj Promas Recovery Edition är en avancerad utveckling av massagefåtöljen och erbjuder mental och fysisk återhämtning, såväl som mental träning i särskilt framtagna program. Återhämtningsfåtöljen är med andra ord en utvecklad version av massagestolen – för framtidens arbetsplatser med friska och utvilade medarbetare. 

Promasmetoden är utvecklad tillsammans med forskare och experter på återhämtning, och tar ett helhetsgrepp på arbetshälsa, med fokus på återhämtning, kompetens och uppföljning.

Vi finns till för hälsofrämjande arbetsplatser där återhämtning är viktig.

Av Redaktionen

Publicerad 2023/02/14