Ica Ronneby

En liten ekonomisk insats som ger stora effekter på hälsan för ICA-handlaren som använt Promasmetoden sen 2015

ICA-handlaren Eva Dannerlöv i Ronneby vill att hennes personal ska må så bra som möjligt. Därför har hon och hennes medarbetare använt Promasmetoden sedan 2015. Men vilken roll har den spelat, och vilka effekter har hon sett?

− Under den första tiden som jag och min man tog över butiken blev det mycket förändring, vilket skapade ökad stress hos personalen. Kombinationen av mental träning och massage var anledningen till att jag fick upp ögonen för Promas. Metoden har hjälpt oss att signalera för medarbetarna att återhämtning och hälsa är viktigt för oss, och att vi bryr oss om dem. Personalen laddar energi i fåtöljen för att orka med både jobbet och det privata livspusslet.

Har Promasmetoden hjälpt er under pandemin, då ni kanske haft extra mycket att göra?
− Ja, personalen har verkligen behövt återhämtningen i fåtöljen för att orka med den höga belastningen, så att de kan bemöta både kollegor och kunderna på bästa sätt. Fåtöljen hjälper också dem vars oro har ökat under den här tiden, säger Eva.

Hur kommer ert hälsoarbete se ut framöver?
– Utifrån de 17 mentala träningsprogrammen som ingår i återhämtningsfåtöljen planerar vi att ha temaveckor, där medarbetarna lyssnar på program som exempelvis ”tänka positivt”, ”motivation till motion”, och ”minska din negativa stress”. Jag skulle verkligen rekommendera fler ICA-handlare att testa Promasmetoden, det är ingen stor insats ekonomiskt, men effekterna på personalens hälsa har blivit mycket stora.