3 enkla övningar för bättre återhämtning i sommar

1982

Vill du vara en av de som kommer tillbaka efter semestern och är utvilad och redo att ta sig an hösten påfylld med ny energi? Här får du tre konkreta tips på enkla övningar du kan använda under sommaren för att sänka din stressnivå.

Andning

Det enklaste, snabbaste och mest kraftfulla verktyg vi kan använda för att lugna oss är: andningen. När du fokuserar på att andas in djupt ner i magen, sänka axlarna och andas ut långsamt – sänker du spänningsnivån i kroppen och aktiverar dina lugnande hormoner. Om du känner dig spänd eller stressad – vänd ditt fokus mot din andning och ta några djupa andetag.

  1. Närvaro

Var närvarande i ögonblicket. Om du är på semester med familjen eller ensam, stanna upp och känn efter/ta in en doft/njut av något vackert/lyssna på ett härligt skratt mm. Närvaro och att stanna till i ögonblicket och bara ”vara” är en bra övning för att hitta lugn medan man gör något aktivt.

Reflektion

  1. Ge dig själv förutsättningarna att koppla av och njuta genom att reflektera och göra ett avslut av våren. Släpp jobbet och ge dig själv förutsättningar att starta hösten på ett bra sätt.

Sätt dig ner i 5 minuter och skriv ner svaren på följande frågor:

  • Nämn tio saker du har gjort bra i vår.
  • Vad vill du göra mer av i höst?
  • Hur ser du till att det blir gjort?
  • Starta mjukt efter semestern. Avsätt egen tid för reflektion och planering med dig själv i kalendern.

Vad vill du börja med redan idag?

Vi hoppas att du blir inspirerad att testa någon av dessa knep. Hör av dig om du har några frågor eller vill veta mer!

 

Vi önskar dig en härligt återhämtande sommar!

Ta hand om framtiden

Det är positivt och nödvändigt att många företag nu väljer att öka lönsamheten genom att ta hand om sina anställda. Lusten att prestera maximalt har fått samhället att fokusera på hälsa, motion och…

Läs mer

7 tips för mer motståndskraftiga medarbetare på hemmakontoret

Med ett hemmakontor och mindre aktivitetsmöjligheter är det viktigt att vidta åtgärder där det är möjligt. Daglig fysisk aktivitet är förebyggande och bidrar till bättre hälsa.

Läs mer