Vi lyfter till nya höjder med hjälp av återhämtning

PROMAS ute på kundbesök

Denna gång träffar vi Layout och Dekor Sweden AB, proffsiga dekoratörer som använder återhämtning för att samla ny energi och kreativitet.

Conny, vår säljare i Södermanland tar en pratstund med Ingela Jarl som startat företaget.

Conny (i mitten) med Kim & Ingela.

Berätta lite mer om er…

– Layout & Dekor är ett familjeföretag och startades 1993 av mig och min man Kim.  Vi arbetar med dekor, profilering och layout. Våra utskrifter sätts upp på allt från väggar och fönster, till flygplan både invändigt och utvändigt. Utvändig flygplansdekor behöver tåla extrema temperaturväxlingar vilket L&D är proffs på.

Era medarbetare verkar trivas hos er, gör ni något speciellt?

– Vi är inte bara proffs på dekor utan är även väldigt måna om att ta hand om våra medarbetare och att de skall må bra, säger Ingela. Vi är ett litet företag med 9 medarbetare och försöker därför arbeta hälsomedvetet med återhämtning, frukt och motion som inslag under arbetsdagen. Vi sponsrar även med kostnadsfria motionsaktiviteter på fritiden.

Ni har PROMAS Återhämtningsfåtölj sedan 1 år tillbaka, hur tycker ni att det har fungerat?

– Det fungerar jättebra, alla använder det. Mest glad är jag över att Layoutarna använder fåtöljen mest. De tycker mycket om att kunna ta en paus.

Eller vad säger du Malin? Ingela bollar vidare….

– Förutom att det är skönt så kommer jag bort från telefonen. Jag brukar sitta runt halv fyra, strax innan jag åker hem. Jag upplever att jag är piggare när jag kör de ca 40 minuterna hem. Det känns bra, säger Malin.

Ingela, hur kommer det sig att ni investerade i Återhämtningsfåtöljen?

– Vi såg ett behov hos flera av våra medarbetare, särskilt hos orginalarna. De sitter stora delar av arbetsdagen och får besvär med nacke och axlar. Vi hade medarbetare som alltid var på språng och som vi upplevde skulle må bra av att stanna upp, menar Ingela.

Malin arbetar som layoutare och
uppskattar en återhämtning emellanåt.

– Vi funderade på om vi skulle skicka medarbetarna till en massör. Då nämnde en av medarbetarna som känner till PROMAS sedan tidigare att det var det klart bästa alternativet. Det är mycket billigare med en fåtölj och bättre. Man kan ta 15 minuters återhämtning när det passar och behövs och man kan planera in det själv.

Ni har gjort en hel del i ert återhämtningsrum, vill du berätta lite mer om det…

–  Vi ville att det skall bli så bra som möjligt. Vi ville ha en atmosfär där man verkligen kan slappna av. Så vi har tapetserat hela rummet, golvet, väggarna, dörren och fönsterna med en skogstapet. När man sätter sig i fåtöljen har man ett vattenfall precis framför ögonen. Så det sista jag ser när jag blundar är grön natur och vatten. Upplevelsen blir så mycket mer. Man relaxar fortare. Vi har även doftljus för att förstärka den sköna känslan.

Du nämnde tidigare att du även är Zumbainstruktör och det märks att du är fysiskt aktiv. Vad tycker du om PromasMetoden© med sin mentala avslappning kontra Zumba och annan fysisk aktivitet?

–  De kompletterar varann väldigt bra. Man behöver egentligen både och och den fysiska stimulansen i fåtöljen är ett mycket bättre sätt för MIG att slappna av, avslutar Ingela.

By |2017-12-13T13:39:45+00:00tisdag, december 12, 2017|