Kroppen mår bra av rörelse

Idag vet vi att långvarigt stillasittande inte är bra för hälsan. Att variera stillasittandet genom att stå och gå har visat sig minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Kroppen mår bra av rörelse.
Källa: Sittande, stående och gående arbete - Arbetsmiljöverket.

Image

Arbeta som vanligt och lindra rygg- och nackbesvär

När du använder ProStep kan du arbeta som vanligt. Du kan skriva, ringa och använda datorn som vanligt. Att göra förändringen från stillasittande till gående har många psykiska och fysiska hälsovinster. ProStep medför att du får en bra genomblödning av muskulaturen, vilket i många fall lindrar smärta och långsiktigt stärker ryggen.

Image

Vi bör röra oss var 30:e minut

• Vi sitter 8-12 timmar per dag i snitt.
• 3 av 4 människor önskar röra sig mer i arbetet.

Vetenskaplig evidens visar att långvarigt dagligt stillasittande, oberoende av övrig fysisk aktivitet och motion, innebär en ökad risk för ohälsa. Stillasittande är således inte samma sak som brist på motion.
Källa: Långvarigt stillasittande: En hälsofara i tiden. Elin Ekblom Bak.

Vardagsmotion och ökad energi

Med ProStep på jobbet får du den viktiga vardagsmotionen som främjar din energi och ork. När vi går och samtidigt arbetar tränar vi även upp vår balans och motorik.
Image

Tyst, kompakt och diskret design

ProStep Gåband är tyst och kompakt för att lättare passa in på arbetsplatsen. Designen är diskret och inbjuder till en behaglig promenad. Vårt höj- och sänkbara arbetsbord är anpassat efter ProStep. Stativets utformning gör att ProStep får bra plats under bordet. Höjden går att anpassa även för dig som är lite längre. Skivans utformning är ergonomisk och inbjuder till en avslappnad arbetsställning.

Teknisk specifikation:

  • ProStep är garanterad att klara en maxvikt på 120kg
  • ProStep styrs med en bordsdisplay som visar hastighet, tid, distans och kaloriförbrukning
  • Använd gärna bekväma promenad/fritidsskor på ProStep
  • ProStep är lätthanterligt och flyttbart med transporthjul

Längd: 150 cm. Bredd: 60 cm. Höjd: 11 cm. Vikt: 45 kg.