Mental träning

240

Så fungerar våra mentala träningsprogram

Effektiv och långsiktig återhämtning handlar inte bara om att ta dig tid att slappna av. Du måste också lära dig hur du ska göra det. Därför är mental träning en grundsten i Promasmetoden, så att du ska få en bättre förståelse för dig själv – och rätt redskap för att utvecklas.

Två plattformar, två möjligheter

Återhämtningsfåtöljen

Läs mer

Onlineutbildning

Läs mer

Bakgrund

Promasmetodens mentala träningsprogram är framtagna i nära samarbete med Lars-Eric Uneståhl, psykolog och professor som arbetat med mental träning sedan 70-talet och bland annat coachat elitidrottare och olympiska team runt om i världen. Syftet med programmen är att öka din mentala styrka, effektivitet och motivation, men du lär dig även att hantera stress, negativa tankar eller bryta dåliga vanor.

En bättre version av dig själv

För att du ska få maximal effekt är träningsprogrammen uppdelade i två steg. Under de första två veckorna ligger fokus på att sänka din grundspänning och värma upp hjärnan, och du ägnar dig främst åt återhämtning och avslappning. Sedan är det dags att stärka kroppen inför framtida utmaningar. Under steg två får du hjälp att hitta vad du vill utveckla hos dig själv och hur du ska göra det. Det handlar bland annat om att lära dig hantera negativa tankar eller hjälpa dig att uppfylla dina mål genom visualisering.

 

Detta får du lära dig

Promasmetoden erbjuder över 20 olika träningsprogram i 6 kategorier – allt för att du ska hitta det som passar just dig. Förutom klassiska avslappningsprogram med musik och naturljud kan du bland annat träna på att:

  • Sova bättre och djupare
  • Minsta stress och negativa tankar
  • Förbereda dig inför viktiga framträdanden
  • Bli mer lösningsorienterad
  • Skapa målbilder
  • Bli rökfri
  • Hitta träningsmotivation

Vår onlineutbildning i mental träning

Förutom de förinstallerade träningsprogrammen i återhämtningsfåtöljen erbjuder vi även en onlinekurs i mental träning. Här får du under fem veckor lära dig mer om teorier och ta del av fördjupade övningar, både digitalt och i fåtöljen. Läs mer om utbildningen här.

Promasmetoden har hjälpt över 10 000 arbetsplatser under 18 år. Nu är det din tur!