PROMAS i samarbete med Linköping Hockey Club

Sedan några månader har Promas startat upp ett samarbete med Linköping Hockey Club som en del i LHC:s hälsoarbete för sina medarbetare.Vår kollega Conny har fått en  pratstund med några av medarbetarna på kansliet.

Skulle ni vilja berätta lite om er arbetsplats?

– Klubben startades 1976. Damerna har tagit flera SM-guld vilket vi är mycket stolta över. Det är mycket känslor på en sådan här arbetsplats. När lagen vinner är allt på topp, men det märks när vi förlorat tre raka matcher. Många av våra matcher spelas på kvällar och helger, så det är en hel del att hantera.

Är det många människor som behövs för att få en sådan här organisation att fungera?

− Absolut, vi är ca 60 anställda spelare borträknade, men över 800 personer får någon typ av lön under ett år. Så det är mycket att hålla reda på.

Sabine och Therese tillsammans med Conny från PROMAS

Hur kommer det sig att ni blev intresserade av vårt koncept, där ni även haft en inspirationsföreläsning i hälsa av oss?

– Vi var på mässa och fick testa Återhämtningsfåtöljen och det kändes väldigt bra. Vi blev mer nyfikna på konceptet så vi fick chansen att testa fåtöljen två veckor på kansliet. Efter de två veckorna var vi bitna och ville inte bli av med den. Man märkte att det gjorde skillnad redan under den tiden vi fick prova.

Nu har ni haft Återhämtningsfåtöljen i ungefär 6 månader, har ni lagt märke till om det har haft någon effekt?

Niklas: – Först jobbar jag ofta hela dagen. Sedan är ett hockeyarrangemang ungefär 4-5 timmar långt på kvällen. Vi träffar då våra nuvarande och eventuellt framtida kunder. Lägg därtill att en hockeymatch är en känslomässig berg- och dalbana med hårda tacklingar, frustration och målfirande. Jag har därför fått in som rutin att innan ett arrangemang, sätta mig i fåtöljen och lyssna till ett av de mentala träningsprogrammen ex.  ”Förbered dig in för en prestation”. Jag upplever att jag då är mer rustad att möta kvällens utmaningar och de eventuella stresspåslag som sker.

Therese: – Absolut! Jag har haft en stressproblematik under en längre tid. Jag har tidigare varit utbränd och är fortfarande påverkad av det. Fåtöljen har hjälpt mig massor. Nu har jag använt mig av den ett tag och jag har märkt att jag känner mig lugnare.

Sabine: – Ibland får jag påminna Therese om att använda fåtöljen och då kan Therese svara, – Nej, det hinner jag inte nu…. – Jo, gå nu och lägg dig och då går hon, säger Sabine och skrattar lite.

Therese: – Ja, det är lätt att glida in i sitt gamla beteende, så känns verkligen jättebra att ha en kollega som påminner mig som Sabine gör. När det hopar sig med uppgifter och jag går upp i spinn, då har jag numera blivit bättre på att ta 15 minuter i fåtöljen, varva ner och lyssna på något av de mentala träningsprogrammen som också finns i fåtöljen.

Sabine: – Jag brukar ta min återhämtningsstund runt lunch, men ibland sätter jag mig i fåtöljen innan jag skall åka hem. Jag arbetar med siffror hela dagarna och blir lätt trött i huvudet, då känns det skönt att landa i fåtöljen en stund, rensa huvudet och få ny energi inför kvällen.

Kim, du är numera sportchef för damlaget. Vad anser du om den återhämtning du får i Promasfåtöljen?

– Jag tycker att det är avkopplande och riktigt bra återhämtning! Vi uppmuntrar varandra att använda fåtöljen, det är viktigt för alla, säger Kim.

Madeleine fyller i, – Jo, så är det. För några dagar sedan när jag sovit dåligt under natten och kände mig sliten, uppmanade mina kolleger mig att ta en paus i fåtöljen. Jag gjorde det och det var otroligt vilken effekt det gav. Förutom att jag kände mig piggare så var till och med huvudvärken borta.

Sportchef LHC Dam, Kim Martin Hasson och Huvudtränare LHC Dam Madeleine Östling

Kim Martin Hasson har en bakgrund som spelare och var b l a med och tog hem SM-guldet för LHC Dam. Kim kommer även att synas i TV-rutan i höst som  deltagare i Mästarnas Mästare. Lycka till Kim!

Hur ser det fortsatta samarbetet med Promas ut?

– Vi kommer ha en till föreläsning för våra medarbetare. Den första vi hade var mycket uppskattad, den fick oss att tänka till. Det är viktigt att ta hjälp. Vi påminde oss också om hur viktigt det är med balansen mellan stress och återhämtning. Vi ser fram emot nästa föreläsning. Och så kommer vi så klart fortsätta att njuta av Promasfåtöljen.

Större event 13 november

LHC kommer tillsammans med PROMAS även att arrangera ett större event ihop den 13 november. Välkända Lars-Eric Uneståhl, forskare och ”Guru” inom mental träning skall tillsammans med Håkan Ericson, tidigare Förbundskapten för U-21 landslaget i fotboll föreläsa ihop.

Läs mer och anmäl dig här!

Dagen kommer handla mycket om hur man kan bygga ett starkt team. PROMAS kunder och LHC:s samarbetspartner kommer att bli inbjudna. Det känns som ett riktigt spännande samarbete som gynnar alla parter, både PROMAS och LHC, men även våra respektive samarbetspartners och kunder.

By |2018-09-19T14:25:52+00:00måndag, september 3, 2018|