Mental träning när den är som viktigast

Denna vår har varit något helt annorlunda än vi är vana vid. Vissa behöver jobba hårdare än någonsin, andra får jobba mycket mindre eller t.o.m. inget alls. Många jobbar hemifrån i mer eller mindre lugn och harmonisk arbetsmiljö. Oron i samhället är stor och medierna är duktiga på att berätta om den. Alla dessa förändringar påverkar vårt sinne, vårt humör och våra relationer. Vore det inte skönt att kunna förflytta sig till en liten oas en stund där du kan vara för dig själv och bara slappna av?

Hur är det möjligt?

Jo, forskning visar att hjärnan inte gör skillnad på fantasi och verklighet. Så om du sätter dig en stund och fantiserar fram en lugn och skön plats där du kan slappna av så kommer det även märkas i din kropp genom att pulsen går ner, du kopplar på det parasympatiska nervsystemet och signalerar till hjärnan att du inte behöver vara orolig och stressad just nu. Precis som om du hade fysiskt befunnit dig vid en sådan lugn och skön oas.

Hoppfull gåva

Vill du ha hjälp med detta så har Prof. Lars-Eric Uneståhl, den mentala träningens grundare och medlem i Promas forskningsråd, spelat in ett ljudprogram där han guidar dig till avslappning och trygghet. Eftersom vi har ett nära samarbete med Lars-Eric så har vi fått den fina möjligheten att erbjuda detta ljudspår gratis till alla som önskar

Ladda ner ljudfil
Image

Vill ni veta mer om Lars-Eric Uneståhl och den mental träningen så besök gärna unestaleducation.se eller hör av dig till oss på 010-557 22 80.