Stort intresse för återhämtning i tennisvärlden

Solljus pussel

Under If Stockholm Open, som hölls 11-19 oktober, kunde spelare, funktionärer och besökare få hjälp med återhämtning och vila. För första gången fanns Promas återhämtningsfåtöljer med under tävlingsveckan – och intresset var stort.

– Vi hade fyra stolar med under veckan som kunde användas av spelare, funktionärer, sponsorer och vip-inbjudna besökare. Många var nyfikna att testa och totalt användes fåtöljerna över 700 gånger, säger Per-Arne Andersson på Promas.

Tidigare i år fanns Promas med under golftävlingen Nordea masters i Malmö. Tanken föddes då om att delta på fler idrottsarrangemang och kontakt togs med If Stockholm Open.

– Mental träning är en viktig del för idrottare och det finns en tydlig koppling mellan mental återhämtning och idrott, säger Per-Arne.

För Simon Aspelin, projektledare för If Stockholm Open, var Promas deltagande lyckat.

– Vi tycker att Promas fåtöljer och koncept passar bra in i vårt event. I spelar-loungen kunde spelarna köra ett återhämtningsprogram mellan matcherna och träningarna. Varje gång jag besökte loungen så var fåtöljen upptagen, vilket visar på ett stort intresse, säger Simon.

För If Stockholm Open innebar Promas deltagande ett mervärde för besökarna och spelarna. Även de 400 funktionärerna som arbetar med tävlingen hade ett behov av återhämtning.

– Till kommande tävling vill vi gärna ha en eller två fåtöljer i den publika arenan. Då kan ännu fler få testa på detta, säger Simon.