Du jobbar och glömmer bort att pausa då och då….

Stressa ner – Vi multitaskar, skriver långa to do-listor varje dag och läser mail i sängen. Du kollar Facebook och Instagram stup i kvarten….

27s40-th_workmodeoff-906

Lösningen: Enligt Alexandra Samuel, som skrivit boken ”Work smarter with social media”, får många problem med sociala medier eftersom vi inte är tillräckligt fokuserade på vad vi vill ha ut av dem.

– Sociala medier måste inte vara en tidstjuv,som med allt annat kan de vara väldigt givande. Men använd dem för att ansluta med människorna som är viktiga, få nyheterna du vill ha eller kontakt med människor som kan hjälpa dig i karriären. I stället för att läsa det som Facebook bestämmer åt dig, gör en lista med de 10 viktig­aste personerna och kolla BARA det.

Du jobbar på och glömmer bort att pausa då och då

Lösningen: Vilar vi inte får vi ingen återhämtning och hamnar i en ond cirkel. Planera in åtminstone två pauser.

– Ta alltid regelbundna pauser. Var 25:e minut bör man ta en paus på fem minuter, men man kan också ta en förmiddags- och en eftermiddagsrast. Under de tiderna ska man verkligen stänga av så att man får återhämtning. Mindfulness är något vi är dåligt tränade på, om vi övar upp oss på att vara här och nu kan vi även vila i här och nu. Börjar vi tänka på alla 300 projekten helt ostrukturerat när vi är lediga så går stressen i gång, säger stressexperten Fredrik Livheim.

Källa: Aftonbladet 16 juni-2015. Läs hela artikeln

By |2017-06-22T07:44:01+00:00måndag, juni 29, 2015|